Werkwijze

Bij ons staat plezier in de natuur centraal. Wij geloven dat positieve ontwikkeling van een kind een logisch gevolg is van onbevangen plezier hebben. Om dit te bereiken spelen wij met de kinderen vrij in de natuur. Wij laten kinderen verantwoorde risico’s nemen en ontdekken. Wij bieden letterlijk en figuurlijk ruimte en stimuleren creativiteit. Dit doen wij in kleine groepjes met een vast en vertrouwd team.

Werkwijze

Bij ons staat plezier in de natuur centraal. Wij geloven dat positieve ontwikkeling van een kind een logisch gevolg is van onbevangen plezier hebben. Om dit te bereiken spelen wij dagelijks met de kinderen vrij in de natuur. Wij laten kinderen verantwoorde risico’s nemen, bieden letterlijk en figuurlijk ruimte, stimuleren creativiteit en observeren op gepaste afstand. Dit doen wij in kleine groepen met een vast en vertrouwd team.

Wennen

Natuurlijk is het spannend om voor het eerst naar een peuteropvang te gaan. Een goede start verdient oprechte aandacht. Wij vinden het belangrijk dat kinderen rustig kunnen wennen aan hun nieuwe omgeving. Samen kijken we wat voor jouw kind de meest ideale situatie is. Denk aan een rondleiding, kennismakingsgesprek met de pedagogisch medewerker, een ochtend komen proefdraaien, of een bezoekje brengen aan de peuters die in het bos aan het spelen zijn.

Vervoer

Wij rijden met onze elektrisch aangedreven bakfietsen, of Stints naar de buiten-speel-plekken.

Wat doen we met slecht weer?

Slecht weer vinden wij een relatief begrip. Wanneer het regent kun je namelijk fantastisch spelen in het bos en op kou kun je je kleden. Zijn we dan altijd buiten? Nee. Als de weersomstandigheden voor onveilige situaties zorgen en wanneer we zien dat er geen sprake kan zijn van spelplezier. Dan blijven wij op de locatie waar we leuke activiteiten gaan doen.

Ophalen

De peuters kunnen vanaf 12.30 tot 13:00 uur worden opgehaald. Dan hebben ze gegeten en gedronken. Mocht het nodig zijn dan verschonen we nog even de luier.

Openingstijden

Wij zijn open tijdens alle schoolweken van 08:00 tot 13:00 op maandag, dinsdag en donderdag. Tijdens vakanties is De Buitenpeuter gesloten.

Belastingdienst

De locatie van De Buitenpeuter is goedgekeurd door de GGD en de gemeente. Dat betekent dat we zijn opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang. Bij tarieven staat het LRK nummer dat nodig is voor het aanvragen van kinderopvangtoeslag.

Wat vinden wij nog meer belangrijk?

Gezonde voeding (bij voorkeur uit onze eigen moestuinen)
Weinig voorgeprogrammeerde spellen
Stimuleren van algemene beleefdheidsvormen
Samenwerking met lokale leveranciers